1. Αυτό το site χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας τη χρήση του site, αποδέχεστε τη χρήση των cookies μας. Να μάθω Περισσότερα.

Υψηλή κατανάλωση Λέβητα Αερίου Συμπυκνωματων

Συζήτηση στο 'Θέρμανση' που ξεκίνησε από τον/την Nicolaos Ntanalakis, την 29 Μαρ, 2019.

Παρακολούθηση:
Αυτό το θέμα παρακολουθείται από 3 χρήστες.
 1. Offline

  Nicolaos Ntanalakis Νέο Μέλος

  Αξιότιμα Μελη,
  Πριν από λίγο καιρό εγκαταστησαμε έναν λέβητα αερίου συμπυκνωμάτων της DAIKIN συγκεκριμένα τον D2CND035A1AA. Αποτυπώνοντας τις συνθήκες λειτουργίας του λέβητα, οι Εξωτερικές Θερμοκρασίες κυμαίνονται την περίοδο χρήσης (χειμώνα) απο (10 εως και -5). Την συγκεκριμένη ημερομηνία χρήσης η εξωτερική θερμοκρασία ήταν 4 C. Ο λέβητας είχε ρυθμιστεί στους 70 C από τον εγκαταστάτη και η θερμοκρασία θερμοστάτη στους 23C. Ο λέβητας λειτουργεί με 4 φιάλες προπάνιου 25kg συνδεμένες διαδοχικά έχοντας σε λειτουργία 2 φιάλες και οι άλλες 2 κλειστές. Επίσης ο ηλιακός έχει συνδεθεί για να ζεσταίνει το νερό του ο λέβητας σαν να ήταν θερμαντικό σώμα. Στο δια ταύτα καταναλώσαμε το 50% και των 2 φιαλών σε 24ωρες χρήσης. Παρακαλώ περιμένω τις εξειδικευμένες απόψεις σας.
 2. Offline

  dipoli Ομάδα Διαχείρισης

  Δοκιμάστε να απομονώσετε τον ηλιακό. Ο τρόπος αυτός λ.ειτουργίας (συνεχής τροφοδοσία-σαν σώμα) έχει αποδειχθεί φοβερά ενεργοβόρος.

  Επιπλέον θα πρέπει να γίνουν και άλλες ρυθμίσεις, οπως της αντιστάθμισης ή και συνολικής ποσότητας και κατανομής της ροής στα σώματα, όμως σε σχέση με την πρώτη παρατήρηση είναι υποδεέστερες και σαφώς δυσκολότερο να γίνουν (χρειάζεται μελέτη) . Πρώτα δοκιμάστε να απομονώσετε τον ηλιακό και μετρήστε κατανάλωση.
 3. Offline

  alto Moderator

  Έχετε βάλει το κιτ μετετροπής για υγραέριο? ¨Εχετε ρυθμίσει την καύση με αναλυτή καυσαερίων? Έχετε πολύ υψηλή θερμοκρασία προσαγωγής με αποτέλεσμα να χάνετε το όποιο κέρδος από την συμπύκνωση. Η χρήση φιαλών για λέβητα δεν είναι συμφέρουσα γιατί η τιμή ανά λίτρο είναι ακριβότερη από το χύμα(χρήση δεξαμενής) και γιατί δεν εκμεταλλεύεσαι όλο το περιεχόμενο της φιάλης. Αν μπορείς ανέβασε φωτό με το κολεκτέρ των φιαλών (να φαίνεται το μανόμετρο) και την θερμοκρασία περιβάλλοντος εκείνη την ώρα.
 4. Offline

  alto Moderator

  Συν ότι σου αναφέρει ο dipoli.
 5. Offline

  dipoli Ομάδα Διαχείρισης

  Ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι γιατί θέλουν να τροφοδοτούν το μπόιλερ σαν σώμα. Επιπλέον με την ευκαιρια δεν ασχολούνται και με τη ρύθμιση της αντιστάθμισης γιατι δε ξερουν να το κάνουν.
  Ετσι χανουν το μεγαλυτερο κερδος απο τη συμπυκνωση και στην ουσια δουλευουν το λεβητα σαν συμβατικο.
  Στον/την alto αρέσει αυτό..

Κάνε Share αυτή τη σελίδα